~:::Furui Arubamu:::~

By: Sira Sain

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Saturday, 10-Jun-2006 12:00 Email | Share | Bookmark
My journey to Nagasaki~10 Jun 2006

singgah Flea marketo kat Imari...
baju kat situ jer yg murah...mesti borong!
Alhamdulillah mimpi jadik kenyataan...
ahli rombongan...2 kete jer!
cepat sikit Pak teh...hehe
Ana Hotel ...Huis Ten Bosch!
lunch dulu...
abgl ong mencari yocho...
Adik cam biasa AJK Tetap Makanan!
Zahira chan tgh explore tuh...
ada org kawin lagik...free show sambil makan..hehe!
gelak kat sapa tu...Fauzana chan?
 
 
 
 
ajisai Nagasaki....
org laki pun nak jugak...
 
 
 
suka sangat bunga ni...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
selamat tinggal...ada rezeki, kita berjumpa lagik!
perjalanan diteruskan...
melihat tinggalan kesan perang pula...
harus bersemangat...
patriotik gitu...
 
ngan Opah Fauzana...
 
kanak2 riang...pandai bergaya noo!
mentari dah nak terbenam...cantik!
mari melihat dari atas pula...
seronok yer abg long...
dari kete cable...
panjat atas...
rupanya ada aksi power ranger...
 
 
 
meninjau dari atas...bandar Nagasaki...
 
 
background foto jer!
bumbung kena masuk list juga...
Quote:
Alhamdulillah tercapai juga hajat ke Imari,Saga on the way ke Nagasaki untuk urusan meminang "Cik Norita" bersama famili zaki san..terimakasih daun keladi ...tapi sebelum itu acara panaskan badan kat flea marketto yg tak jauh dari kilang Noritake...bila dah sampai sana ...rupanya Nihonjin dan gaijin pun tak kurang ramainya..Filipino ramai gak..pun dah awal pagi gamaknya nak masuk meminang ..banyak barang2 dah susut bila nak ambik yg itu dan ini ..ada yg tak cukup set la ..lastly setelah kata sepakat dicapai(meeting 1 minit...hehehe)kami tekad memilih new product...at least dapat diskaun 20%...mahal skit takpa janji puas hati membeli..Luxemburg idamanku selamat masuk bonet kete..memang bila masuk kilangnya....rabun mata nak pilih yg mana satu.... ...macam tu.. rupanya cara meminang...hahahaha..maklumlah hajimete ..jadik pengalaman manis seumur hidup tapi sayang terlupa nak ambik foto kenangan dek penangan Cik Norita ....buat kenang2an bila balik Malaysia ...makan bersama Cik Norita ...nama glamour kat forum...hehehe..dan seterusnya ke Huis Ten Bosch untuk makan tengahari dan melihat view dari luar saja yg tak kurang cantiknya....
Setelah kekenyangan bergegas ke Nagasaki Atomic Bomb Museum untuk menghayati,melihat dan melahirkan rasa keinsafan bahawa peperangan yg tidak menjanjikan keuntungan pun kepada mana2 pihak...yg dilihat adalah kesan2 kesengsaraan seumur hidup bagi mereka yg mengalaminya...kesan tinggalan sudah semestinya ...untuk membangunkan semula tentunya memakan masa apatah lagi sesudah kehancuran....cuma Adik dah ketakutan bila masuk tempat cam gitu ..sayang kamera tidak dibenarkan untuk berfungsi...namun begitu pasti tersemat di hati.....

Seterusnya penamat jalan2 di Nagasaki melihat view keindahan malam bandar Nagasaki dengan menaiki Skyway @ Ropeway di Mt.Inasa .....Subhanallah...memang cantik melihat pemandangan dari atas dan makan malam sebelum bertolak pulang dan sampai selamat ke rumah hampir jam 1:00 pagi...terima kasih suamiku atas "tajaan" perjalanaan yg amat bermakna ini...





View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net