~:::Furui Arubamu:::~

By: Sira Sain

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Monday, 13-Feb-2006 06:34 Email | Share | Bookmark
Kisah ichigo gari...

baru sampai...
terus serbu kaunter bayaran...
silalah telepon dulu atau terus datang...jangan lupa yer!
depan pintu masuk...
penerangan khas oleh tuan punyer...
demo ichigo gari...
tersenyum manja lak...
dapat petik n makan sendiri...hehehe.
turn Adik berlakon walau tak sampai...
dekat...
lagi dekat...
dari jauh...
lagi jauh...
kembali dekat...
pulun Abang long..jangan lebih 3 biji yer!
petik jangan tak petik...
ini hasilnya...
tanaman kami...perasan lagik!
byk nya abg long petik...
ini ibu punyer..gred 1 saja...haha.
banyak syok Adik...
menikmati ichigo...
dari bawah 1...
dari bawah 2...
seorang diri(gred 1 rasanya)...
kita berdua...
kalau tukar hak milik best gak...
tak puas nak ambik foto...
ehh..makan lagik Adik..sedap sangatlah tuh!
dah nak bayar...
ni dia kes petik tak hingat...beribu2 yen la jawabnya!
kemudian sesi membeli ais krim ichigo lak...
makan beramai...
sangat seronok...
kan ..kan... abang long..
seterusnya projek kat lab bila balik rumah...500gm strawberry!
200gm gula...
50gm air...
dibelah dua...
dicincang halus...
kulit buang ketepi ya puan2...
ulangi proses belah dan cincang...
habis cincang masukkan dlm b/maker...
sila tunggu 1 jam...taraaa!
sebotol siap...
hampir 2 botol...
jadiklah homemade jem strawberry..
sekian untuk hari ini...bersihkan sampah2 yg ada!
Quote:
Semalam dalam pukul 11 pagi sempat ke ladang strawberry beramai2 berdekatan Park Place untuk merasai sendiri pengalaman memetik ichigo yg manis bersari ....di situ ada saiz besar dan saiz kecil...dengan bayaran masuk 400 yen utk orang dewasa dan kanak2 mengikut tahap umur so kami 4 beranak kena bayar 1200yen dan kat situ cuma boleh merasa 3 biji sahaja(tak patut betul syarat nih..harus dihapuskan sama sekali... )
Berkobar2 jugak nak memetik sendiri ichigo for the first time...tapi penangannya tak sama seperti memetik anggur masa di Chiba dulu2...paling best sbb boleh makan bawah pokok...lepas tuh ada lagik bayaran untuk ichigo yg dipetik bergantung kepada berat yg ditimbang...hah... apa lagi kena bayar dlm 3000 yen lebih sbb tak ingat apa masa memetik...syok sesangat ...sedar2 sampai penuh bekas dan ambik pulak yg gred 1 rasany sbb kat supa satu bekas dlm 680 yen...sedap memanglah tak terkata ...bayar pun tak terkata juga ....pas tu pekena pulak ais krim perisa strawberry yg oishii yg dijual depan kaunter.......seronok bila beramai dan lepas tuh ramai2 pulak pergi serbu kedai sushi dan acara seterusnya ke recycle shop yg agak baru dibuka di Oita.....

Seterusnya projek kat lab/rumah pulak menunggu untuk merasai sendiri jem strawberry buatan tangan seorang isteri dan ibu...hehehe..... ...oishii kata anak2!




View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net