~:::Furui Arubamu:::~

By: Sira Sain

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Sunday, 8-Apr-2007 12:00 Email | Share | Bookmark
Jln2 Fukuoka(third day)

kembali ke sini utk naik ferry...
Marine Messe waktu siang lak..
sementara tu main kat sini...
mercu tanda Bayside Hakata Futoh
tgk2 sat apa yg ade...
ferry yg kami nak naik ada dibelakang tu...cam boat ja!
dah bersedia nak berlepas...
dari kejauhan..nampak Ferris wheel!
apapun sewa basikal dulu aaarrrr...Kakak nak pilih la!
uminonakamichi Marine Wolrd!
dari jauh...
kami nak masuk yg ini...pi zoo dulu!
Toy Box Flower Bed
wat aksi apa tu?
yg ni paling syok..jadi cowboy/cowgirl!
pilih sendiri tu topi cowboy!
Kakak nak jadi cowgirl pink!hehe
ni jadik kuda putih lak..
boleh main2 ngan pet..
Sky Dolphin
West Gate plaza
jom naik Ferris wheel...
tgk view dr atas lak..
style apa tu main gelongsor...
semua nak rasa...ada lagik...
dan lagik...dll
Canalcity Hakata
 
 
 

Quote:
Uminonakamichi Seaside Park :A spacious leisure facility and a national park with a full of flowers and trees that lets you enjoy "Flower Picnic," a flower festival, in spring, "Rose Festival" in early summer and autumn, "Sunshine Pool," the largest resort swimming pool in western Japan, in summer, "Cosmos Festival" in autumn, and so on. They just opened "Day-Camp Field" where you can enjoy cycling, boating and barbecuing without bringing any equipments. It also has "Marine World," which holds 350 different kinds of fishes, and "Hotel Uminonakamichi," with every room of which with a great ocean view.
Sky dolphin : Universal design playground equipment can be used by everyone,even the children in wheelchairs.Look for the Dolphin Monument!





Quote:
Uminonkamichi Marine World:A giant aquarium that shows the creatures that reside mainly in the Warm Current of Tsushima and their life. A "Science Center of the Ocean" with great devices in their displays such as audio-visual tools and aqua-cameras for everyone from little children to adults to learn the importance of nature with fun. Also, you can enjoy dolphin shows in its all-weather Marine Theater.


Tak masuk pun masa terhad,tgk view diluar yg tak kurang menariknya!
Quote:
Canal City Hakata:Giant commercial facility that reminds you of future city where hotels, a theater, movie cinemas, various shops, speciality stores, and business offices gather together as if they surround a canal. You will never get bored here. You always find places for shopping, fun activities, and delicious dishes. Located right in the middle between Tenjin and Hakata Station, this is the place for your visit in Fukuoka!



p/s:Hari terakhir kami di Fukuoka,Alhamdulilllah anak2 begitu enjoyed sekali dgn experinced hari ini terutamanya di Uminonakamichi Park(ibu ngan abahnya terpaksa jadi jurukayuh basikal selama 3 jam(seronoklah dorang sbb dok blakang...hehe)...ato de singgah lagik tgk Marine World sebelum berlepas pulang ngan feri semula ke Hakata Futoh untuk ke destinasi terakhir Canal City Hakata(nak tgk yg ala2 3 Dimnesi tu)...ngam2 ambik tiket Sonic Train jam 5:04 ptg...waalupun begitu anak2 masih bergumbira dalam kete api(suka sgt la tu dpt rasa turun naik kete api local,bas,subway,ferry dsb).
Juga tq very2 much abah sebab belanja kami makan kat resutoran dekat rumah..tak lain tak bukan Pepperesso lepas turun bas kat Yoshiro Jinja...arigatou utk jalan2 Fukuoka ala backpacker...harap2 lepas ni ada lagik sambungannya..tunggu lampu hijau menyala!!!!


View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net