~:::Furui Arubamu:::~

By: Sira Sain

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Friday, 6-Apr-2007 12:00 Email | Share | Bookmark
Jalan2 Fukuoka~first day

dah teruja nak mengembara
Marinoa City..sekali arung la!
ini bukan ferrynya...hehe..simple ja yg kesana!
Cantiknya sakura sedang menunggu dimuka pintu...
deretan sakura...
indahnya tempat orang...
memang puas hati dtg sejauh ini...
untuk tgk bunga2an...
setaman poppies...
nanohana/rape blossom with b/ground laut...
nanohana with sakura
ada playground utk anak2...
jom masuk mini zoo lak...
2 round lagik...bagi makan rabbit!
peminat kambing...sukalah tu nak kesana!
bunga apa daa..cantik sgt!
singgah main2 lagik...
Subhanallah sana sini cantik...
sib baik dok lelama...hampir seharian!
sayonara Nokoshima Island Park!
mlnya jln kaki.. canal city night view!
Quote:
Perjalanan ala backpacker(sorang satu beg ja..masing2 bawak sendiri) .... dengan menaiki bas ke Tenjin(2 tiket free dari seorang sahabat..arigatou ne...kami dah menggunakannya dengan berhemah) bertolak dari bus stop tokiwa jam 7 pagi...percutian 3 hari 2 malam ...pulang dengan Sonic train dari Hakata Eki...sempena Abang long cuti sekolah...teringin nak explore bandar Fukuoka sbb banyak tarikan..dah dpt green light terus rangka fast program..Alhamdulillah berakhir dgn jayanya sbb anak2 paling gembira dengan percutian ini...ibu ngan abahnya keletihan skit ler nak entertain anak2...janji dorang seronok...ada permintaan untuk disambung siri mengembara ala backpakcer ni...amacam Mr.gelembai a.k.a kekandaku...kami menanti abah menyiapkan tugasan demi utk negara dulu arrr...gambare3x!!!


Quote:
Tempat pertama dituju: Nokoshima Island...terpandang websitenya terus jatuh cinta...ada nanohana,sakura tgh kembang cantik/hanami sekali ler,poppies dan segala macam bunga dengan landscape yg amat cantik sekali...dari Tenjin terus naik bas ke Meinohama sambil menikmati view..ambil taxi ke port ...naik Nokoferry cuma 10 minit(220yen) dan ada bas menanti di sana untuk membawa kami ke puncak bukit...juga mengambil masa 10 minit(220yen juga)...punyalah ramai Nihonjin ...maklumlah antara akhir Mac-awal Mei... peak season nak tgk bunga sawi berlatarbelakangkan sakura gitu!

Tempat kedua: Selepas berehat di hotel...jalan2 waktu malam tgk bandar Fukuoka...jalan kaki sampai ke Canal City ja!



View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net