~:::Furui Arubamu:::~

By: Sira Sain

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  89  90  91  92  93  94  95  96  97  98  99  100  101  102  [103]  >  >>]    [Archive]
Sunday, 23-Jan-2005 00:00 Email | Share | | Bookmark
Muafakat...

posing raya ke 3....
ada yang baru je sampai...terus candid..
Hari ni lepaih sedia asagohan untuk family...nak pergi tolong kawan tengok apa2 yang patut ditolong. Hari ni rumah dia buat open house kul 1 jadi pi la tolong menyibuk....he..he..he... sambil tu boleh belajar apa yang patut. Maklumlah orang baru...masih banyak yang perlu belajar..memasak ..serving makanan...sembang2 ...semua tu mesti...

Bagus tengok masing2 muafakat menolong agar kerja beres cepat2....kan..tak kelam kabut tuan rumah. Kata orang muafakat membawa berkat. Ramai jemputan yang dijemput ...ada Gyotoku...Green Height n Welshan mesti terpacak awal skit...boleh sembang2 lama..maklumlah winter masing2 dok berkurung dlm rumah..
Jadi sementara nak p tu...update la untuk entry hari ni. Anak2 pun dah bising bila nak pergi...tak sabar nak jumpa kengkawan.Kuah lontong, kuah kacang dah terbau2 dari rumah...ooo ada lagi rojak buah,rendang dan segala macam kuih raya dan yang penting tu dari Mesia pun ada emm..tak sabar nak pi..


Saturday, 22-Jan-2005 00:00 Email | Share | | Bookmark
Acu..cuba..tera...teh!

view dekat rumah je...
first hot carpet...
baju winter abang long...
View all 6 photos...


Friday, 21-Jan-2005 00:00 Email | Share | | Bookmark
Suatu hari di Hari Raya....

hidangan di pagi Aidiladha...
sempat berposing ngan baju raye...
sambil tu surfing internet...
View all 6 photos...
Pagi ni masak nasi beryani segera je n then kemas apa2 yang patut...
Hubby dah pun pi sembahyang raya lepaih tu terus ke skolah takde cuti2 mesia....Tinggallah kami 3 beranak beraya kat rumah. Anak2 pun blum bangun coz tidur lewat gara2 jadik penunggu cheese cake...masing2 camne kelakar je asyik nak makan terutama skang musim sejuk...

Petang nanti baru keluar coz ada jemputan makan2 kat Welshan je....so sementara tu terpaksale melayan diri sendiri.... .Kerjenya ngadap pc sambil dengar2 takbir raya online..dlm radio 1, nasib baik buleh gak dengar takbir raya ,terasa sebak di hati....


Thursday, 20-Jan-2005 00:00 Email | Share | | Bookmark
Disini segalanya bermula....

rupa sebelum dimekap...
lihat perubahan saya....
Ada 2 PENUNGGU cheese cake....
Tanggal 1 Oktober banyak memberi seribu erti kerana di sini pasti bermula episod baru buatku, anak2 & my hubby...
Keluarga & sahabat handai ditinggal sepi...namun pasti akan menyusul khabar walau dari kejauhan. Jauh tak bererti renggang dan dekat belum tentu rapat namun boleh dimesra2kan. Kami datang bersambut ...membina salam ukhuwah ...yang pasti akan kukenang sampai bila2 pun.

Besok seluruh umat Islam akan menyambut Aidiladha..baru lebih kurang 4 bulan kami menetap di perkampungan Welshan. Takde lagi kuih tunjuk2 dan suasana balik kampung....teringat pule lagu allahyarham Sudirman 'Balik Kampung '. Itu lagu favourite kedua-dua anakku bila kami balik kampung. Teringin lak nak makan bihun sup ngan nasi beryani....emm yummy....yummy.. sedapnya kalau ada orang tolong masakkan. Nampaknya takleh la aku nak ngadap lama2 kat pc malam ni coz besok ari raye...nanti tak berasap dapur . Rasanya nak tambah satu menu lagi,cheese cake... favourite my hubby ,resepi ni senpai yang bagi. Tu la untung ada ramai senpai...bleh gak korek2 resepi,arigato gozaimasu buat K.Fauziah n K.Yati , jasamu tetap dikenang walau akak berdua akan balik Mesia penghujung Mac nanti....

For the last 'Slamat Hari Raya' buat seluruh umat Islam terutama yang jadik perantau macam kami...dengarkanlah lagu Dendang Perantau...(sendiri nyanyi....k)

Kalo nak liriknya jengok2 kat http://liriklagu.com/liriklagu/LirikLaguRaya.html
(sori bro. KNizam ambik idea....)


[<<  <  89  90  91  92  93  94  95  96  97  98  99  100  101  102  [103]  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net